عشق

عشق از معدود ارزش های غایی است که انسان ها به خاطر آن می میرند و می کشند. عشق با زندگی انسان گره خورده است و عمده ترین نیاز انسان است.
اما، معمولاً این نیاز به قدر کافی ارضا نمی شود و عجیب نیست که بخش عمده ای از تلاش های افراد در طول زندگی معطوف به به دست آوردن عشق می شود.
در بسیاری از موارد افراد به دلیل فقدان تجربه ی رابطه ای رضایت بخش، از تعاملی رضایت بخش در روابط بعدی خود ناتوان اند، موضوعی که بیش از هر جا در رابطه ی زوجین ناسازگار به چشم می آید.

 

عشق

عشق

 

از اینجاست که فهم چگونگی پرورش ظرفیت عشق ورزی اهمیت می یابد. و شاید از این روست که عرفای ما تا این حد از عشق صحبت کرده اند. هرچند از طرفی سنایی می گوید: “عشق آمدنی بود نه آموختنی”.
و از طرف دیگر ملک الشعرای بهار می گوید: “فرزند مرا عشق بیاموز و دگر هیچ”. عشق اصلی ترین نیاز انسانی و سازنده ی اصلی سازمان روانی و قوام دهنده ی آن است.

 

عشق آمدنی بود نه آموختنی

عشق آمدنی بود نه آموختنی

اگر نیاز به عشق ورزی از ابتدای نوزادی برآورده نشده باشد و این دو قوه کماکان ممزوج باشند، تمایلات جنسی و خشونت در بزرگسالی هم مخلوط باقی می مانند.
در اینجاست که آسیب های شدید روانی- جسمی و آزارگری و آزارخواهی جنسی، به شکلی مهارناپذیر ویا مهارپذیر به عنوان اختلال وخیم مشاهده می شود.

 

نخستین شرط خوشبختی در عشق، عشق مطلوب و عاملی است که باعث گسترش شخصیت هر دو شریک می باشد. یکی از مشکلاتی که دراین رابطه در مورد خانم ها مطرح می گردد سرد مزاجی است.
سرد مزاجی حالتی است با خصوصیات از قبیل اغلب عصبی، متلون، فتنه جو و بد مشرب. این حالت می تواند ریشه در علل و حوادث رخ داده در زندگی و یا کشمکش های روانی باشد.
این موضوع می تواند در دراز مدت باعث جدایی زوجین گردد. متاسفانه چون اکثر مردان متوجه این موضوع نمی گردند نمی توانند به همسران خود دراین رابطه کمک نمایند.

 

تجربه عشق شامل عملکرد اجزاء صمیمیت، هوس (شهوت) و تعهد می باشد. شما برای دسـتـ یـابـی بـه یک رابـطه سـالم و پـایدار مـی بــاید اعتدال را میان این سه عنصر برقرار سازید. اکنون به تعریف آنها می پردازیم:

 

مثلث عشق

مثلث عشق

 

تعهد: تا چه اندازه شما خود را وقف آن می کنـید. که رابطه یتان را شاداب و با طراوت نگاه دارید؟ و یا تا چه اندازه با یارتان صادق می بـاشـید؟ شـامل مسئولیت پذیری، وفاداری و وظیفه شناسی می باشد.
تعهد در رابطه به مفهوم آن است که اکـثر موانع و مشکلات را می توان با کمک یکدیگر از میان برداشت. حتی در سخت ترین شرایط وفادار باشید.

 

صمیمیت: نزدیکی در رابطه. اموری که شما و یارتان در آن سهیم می بـاشـیـد اما فرد دیـگری از آنـها آگـاهـی ندارد. رازها و تجربـیات فردی و مشترک. صمیمیت امری فراتر از نزدیکی جنسی و فیزیکی می باشد.
تا چه اندازه شـما در کنـار یـارتان احـساس راحت بودن می کنید؟ آیا قادر به بیان عقاید و نقطه نظرهای خود می باشید؟ بـدون آنـکه از مـورد انتقاد قرار گرفتن و نکوهش شدن واهمه داشته باشید؟ آیا هنـگامی کـه صحبت می کنید واقعا به حرفهای شما گوش می دهد؟

 

هوس و شهوت: انرژی بخش رابطه یتان می بـاشد. تمایل بـه بازگشت به منزل، تـنها برای کنار یار بودن– هوس فوریت، شهوت و تمایلات جنسی، رمانتیک بودن، اشـتـیـاق برای در کنار هم بودن. و رفع سریع موانع برای وصال می باشد – احساسات شدید -جاذبه جسمانی.

 

گرچه شاید این موضوع بسیار ابتدایی باشد و یا بارها شنیده باشیم. اما آنچه که تغییر دهنده این موضوع از یک باور به موضوعی عملی می گردد عمل به آن است.
متاسفانه عده بسیاری از مردم برای پایان دادن به این رابطه به کوتاه ترین راه حل یعنی طلاق و ازدواج مجدد می روند عملکردی که در ذهن آنها پاسخی به مشکلات آنها است.
آمار و ارقام در این رابطه نشان می دهد که ۶۰ درصد ازدواج های مجدد به طلاق می انجامد. حقیقتی که اغلب به فراموشی سپرده می شود این است که هریک از ما به زبان احساسی (عشق) مختلفی ابراز علاقه می کنیم. که برای فرد دیگر مفهوم نیست چون زبان احساسی او با ما تفاوت دارد.

 

زبان عشق

زبان عشق

 

 

زبان های احساسی (عشق) را می توان به گروه های متفاوتی تقسیم بندی نمود که در اینجا ما بطور خلاصه به پنج مقوله کلی از آن اشاره می کنیم.
۱- ارتباط کلامی یا کلام تایید و تصدیق
 این نوع ارتباط یکی از قدرتمند ترین نوع زبان احساسی (عشق) می باشد. چون در آن فرد به زبان ساده بیان می کند آنچه را که احساس می کند.

 

۲- وقت گذراندن و بودن با یکدیگر
 این زبانی است که فرد مقابل در آن می خواهد که بجای انجام کاری و یا بیان جملات زیبا و قشنگ وقتی را با فرد مورد علاقه خود بگذارند. وقتی تنها برای بودن با یکدیگر و لذت بردن از آن می باشد.
موضوعی که اغلب در میان زوجین بخاطر مشغله شغلی و یا وظایف منزل به فراموشی سپرده می شود و بجای تقویت روابط تنها به یک وظیفه درآید که فرد لازم می داند تا انجام دهد.

 

۳- قدردانی کردن با هدایا
 برای خیلی از زنان دریافت هدایای چون یک شاخه گل و یا کارتی که در آن از زحمات همسر تشکر و قدردانی شده باشد بسیار مهم است (به عبارت دیگر زبان احساسی که می توان با فرد گفتگو کرد).
قدردانی کردن تنها خرید یک شاخه گل و یا فرستادن یک کارت تبریک زیبا نیست بلکه هدیه در واقع معرف ارج نهادن شما بر زحمات و فعالیت های همسر شما می باشد.
که با این عمل شما به او اعلام می کنید متوجه فداکاری و از خود گذشتگی های همسرتان در زندگی هستید و به همین خاطر این هدیه را بعنوان سمبلی از محبت و علاقه خود به او تقدیم می کنید.

 

 ۴- کمک کردن و دخیل شدن در وظایف روزمره به همسر خود
 یکی دیگر از زبان های احساسی (عشق) کمک کردن و دخیل شدن در وظایف روزمره خانه به همسر می باشد. اعمالی چون نظافت و گرد گیری، شستشو ظرف های کثیف، تمیز کردن دستشوی و حمام می باشد.
این موضوع برای آندسته از افرادی که زبان احساسی (عشق) ایشان این نوع می باشد بسیار مهم و ارزشمند است. شما ممکن است با خرید بهترین کادوها و یا با گذارندن وقت زیاد در کنار همسر و سخنان دوست داشتنی تصور کنید که از همسر خود تشکر می کنید.
در جائیکه همسر شما تصور می کند که شما او را درک نمی کنید و تمام کارهای منزل را به او سپرده اید. این موضوع پس از مدتی به جایی می رسد که این ایده را معرفی می کند که او دیگر مرا دوست ندارد. به کلامی دیگر این مرحله شروع دروه بحران در زندگی می باشد.

 

۵- در آغوش گرفتن و نوازش
 نوازش و در آغوش گرفتن یکی از راه های برقراری ارتباط با یکدیگر می باشد. مخصوصا در فرهنگ مشرق زمین که در مواقع مختلف افراد بجای گفتگوی کلامی با نوازش و در آغوش گرفتن فرد به نشانه دوستی و رفاقت، همدردی واظهار تاسف، شادی و وجد با فرد متقابل ایجاد ارتباط می کنند.
این زبان احساسی می تواند باعث استحکام روابط گردد و یا تخریب کننده آن باشد. اگر همسر شما دارای این زبان احساسی است و به این طریق شما می توانید با او ارتباط برقرار کنید. این موضوع را جدی بگیرید و آنرا هر وقت که لازم است برای همسر خود انجام دهید.
زیرا انجام این موضوع است که می تواند به روابط شما پایه و استحکام بخشد و آنرا تقویت نماید.

 

مقالات مرتبط به عشق مانند انواع عشق

 

ψ مهناز نیکو – روانشناس https://instagram.com/mahnaznikoo.ir

سوال خود را مطرح کنید :


پاسخی بگذارید