مثبت اندیشی

مثبت اندیشی

برای کاهش استرس، خودگویی منفی را متوقف کنید. مثبت اندیشی به مدیریت استرس کمک می کند و حتی می تواند سلامت شما را بهبود بخشد.

جذب

خب در ادامه برای غلبه بر خودگویی منفی مثال های ارائه شده را تمرین کنید.

لیوان شما نیمه خالی است یا نیمه پر؟

اینکه چگونه به این سوال قدیمی در مورد مثبت اندیشی پاسخ می دهید ممکن است منعکس کننده دیدگاه شما نسبت به زندگی، نگرش شما نسبت به خودتان و خوش بین بودن یا بدبین بودن شما باشد – و حتی ممکن است بر سلامت شما تأثیر بگذارد.

در واقع، برخی از مطالعات نشان می‌دهند که ویژگی‌های شخصیتی مانند خوش‌بینی و بدبینی می‌تواند بر بسیاری از بخش‌های سلامت و رفاه شما تأثیر بگذارد. تفکر مثبت که معمولاً با خوش بینی همراه است، بخش کلیدی مدیریت موثر استرس است. و مدیریت موثر استرس با فواید بسیاری برای سلامتی همراه است. اگر فرد بدبینی هستید، ناامید نشوید – می توانید مهارت های مثبت اندیشی را یاد بگیرید.

درک مثبت اندیشی و خودگفتاری

مثبت اندیشی به این معنا نیست که موقعیت های کمتر خوشایند زندگی را نادیده بگیرید. بلکه به این معنی است که شما به شیوه ای مثبت و سازنده تر به امور ناخوشایند نزدیک می شوید. شما باید فکر کنید بهترین اتفاق می افتد، نه بدترین.

مثبت اندیشی اغلب با خود گفتاری شروع می شود. خودگویی جریان بی پایانی از افکار ناگفته است که در سر شما می گذرد. این افکار خودکار، می توانند مثبت یا منفی باشند. برخی از خودگویی های شما ناشی از منطق و عقل است. برخی دیگر ممکن است ناشی از تصورات نادرستی باشد که شما به دلیل کمبود اطلاعات یا انتظارات زیاد از اتفاقاتی که در آینده پیش می آیند، باشد.

اگر افکاری که در سرتان می گذرد عمدتا منفی هستند، احتمالاً دیدگاه شما نسبت به زندگی بدبینانه تر است. اگر افکار شما عمدتا مثبت هستند، احتمالاً یک فرد خوش بین هستید.

تفکر مثبت

فواید مثبت اندیشی برای سلامتی

    افزایش طول عمر

    میزان کمتر افسردگی

    سطوح پایین تر ناراحتی و درد

    مقاومت بیشتر در برابر بیماری ها

    سلامت روانی و جسمی بهتر

    سلامت قلب و عروق بهتر و کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی

    کاهش خطر مرگ ناشی از سرطان

    کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری های تنفسی

    مهارت های مقابله ای بهتر در هنگام سختی ها و زمان های استرس

مشخص نیست چرا افرادی که درگیر تفکر مثبت هستند این فواید سلامتی را تجربه می کنند. یک نظریه این است که داشتن یک دیدگاه مثبت شما را قادر می سازد تا با موقعیت های استرس زا بهتر کنار بیایید، که اثرات مضر استرس بر بدن شما را کاهش می دهد.

همچنین تصور می‌شود که افراد مثبت‌اندیش و خوش‌بین تمایل به سبک زندگی سالم‌تری دارند – آنها فعالیت بدنی بیشتری دارند، از رژیم غذایی سالم‌تری پیروی می‌کنند و بیش از حد سیگار نمی‌کشند یا الکل نمی‌نوشند.

مثبت اندیشی

شناسایی تفکر منفی

مطمئن نیستید که خودگویی شما مثبت است یا منفی؟

 برخی از انواع رایج خودگویی منفی عبارتند از:

فیلتر کردن

 شما جنبه های منفی یک موقعیت را بزرگ می کنید و تمام جنبه های مثبت را فیلتر می کنید و نادیده می گیرید یا توجه کمتری به آن ها دارید.

شخصی سازی

 وقتی اتفاق بدی رخ می دهد، شما به طور خودکار خود را سرزنش می کنید.

 به عنوان مثال، می شنوید که یک شب بیرون از خانه با دوستان لغو شده است، و تصور می کنید که تغییر در برنامه ها به این دلیل است که هیچ کس نمی خواست در اطراف شما باشد.

فاجعه سازی

شما به طور خودکار بدون در نظر گرفتن واقعیت پیش بینی می کنید که بدترین اتفاق خواهد افتاد.

با کوچکترین مشکلی که در ابتدای روز برایتان پیش آماده، اینطور برداشت می کنید که قرار است تمام روز بدبیاری داشته باشید.

سرزنش کردن

به خودتان می گویید که شخص دیگری مسئول اتفاقی است که برای شما افتاده است. از مسئولیت پذیری در قبال افکار و احساسات خود اجتناب می کنید.

گفتن این جمله به خود که (شما “باید” کاری انجام دهید). شما به تمام کارهایی که فکر می کنید باید انجام دهید فکر می کنید و خود را به خاطر انجام ندادن آنها سرزنش می کنید.

بزرگنمایی

 شما از مشکلات جزئی و کوچک، یک مشکل بزرگ می سازید.

کمال گرایی

 با تعیین استانداردهای غیرممکن و تلاش برای کاملتر بودن، خود را در معرض شکست قرار می دهد.

تک قطبی

 شما چیزها را فقط خوب یا بد می بینید. حد وسطی وجود ندارد. صفر یا صد. سفید یا سیاه.

مثبت اندیشی

تمرکز بر تفکر مثبت

می توانید یاد بگیرید که افکار منفی را به مثبت اندیشی تبدیل کنید. این فرآیند ساده است، اما زمان و تمرین می‌طلبد.

 در زیر چند راه برای تفکر و رفتار مثبت و خوش بینانه تر آورده شده است:

قسمت هایی از زندگی که باید تغییر کنند را شناسایی کنید.

 اگر می‌خواهید خوش‌بین‌تر شوید و به تفکر مثبت‌تری بپردازید، ابتدا بخش‌هایی از زندگی‌تان را که معمولاً به آن‌ها منفی فکر می‌کنید، اعم از کار، رفت‌وآمد روزانه، تغییرات زندگی یا رابطه، شناسایی کنید. شما می توانید با تمرکز بر یک حوزه کوچک شروع کنید تا به روشی مثبت تر به آن نزدیک شوید. برای مدیریت استرس خود به جای افکار منفی به یک فکر مثبت فکر کنید.

خودتان را در طول روز چک و ارزیابی کنید.

اگر متوجه شدید که افکار شما عمدتا منفی هستند، سعی کنید راهی برای ایجاد یک چرخش مثبت در آنها پیدا کنید.

برای طنز باز باشید.

 به خود اجازه دهید که بخندید یا بخندانید، به خصوص در مواقع سخت. در اتفاقات روزمره به دنبال شوخ طبعی باشید. وقتی بتوانید به زندگی بخندید، کمتر احساس استرس می کنید.

از یک سبک زندگی سالم پیروی کنید.

 سعی کنید در بیشتر روزهای هفته حدود ۳۰ دقیقه ورزش کنید. همچنین می توانید آن را در طول روز به بخش های ۵ یا ۱۰ دقیقه ای تقسیم کنید. ورزش می تواند تاثیر مثبتی بر خلق و خو و کاهش استرس داشته باشد. برای تامین انرژی ذهن و بدن خود از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید. به اندازه کافی خوابیدن و تکنیک های مدیریت استرس را یاد بگیرید.

اطراف خود را با افراد مثبت احاطه کنید.

 اطمینان حاصل کنید که کسانی که در زندگی شما هستند، افراد مثبت و حمایت کننده ای هستند که می توانید برای ارائه مشاوره و بازخورد مفید به آنها اعتماد کنید. افراد منفی نگر ممکن است سطح استرس شما را افزایش دهند و شما را در توانایی مدیریت استرس به روش های سالم شک کنید.

خودگویی مثبت را تمرین کنید.

 با پیروی از یک قانون ساده شروع کنید. با خودتان ملایم و دلگرم کننده باشید. اگر فکر منفی وارد ذهن شما شد، آن را منطقی ارزیابی کنید و با تأیید آنچه در مورد شما خوب است پاسخ دهید. به چیزهایی فکر کنید که در زندگی خود به خاطر آنها سپاسگزار هستید.

مثبت اندیشی

وقتی حالت ذهنی شما به طور کلی خوش بینانه است، بهتر می توانید استرس های روزمره را به روشی سازنده تر مدیریت کنید. این توانایی ممکن است به فواید مثبت، تفکر مثبت برای سلامتی کمک کند.

اگر شما همیشه دیدگاه منفی دارید، انتظار نداشته باشید که یک شبه خوش بین شوید. اما با تمرین، در نهایت خودگویی شما حاوی انتقاد کمتر از خود و پذیرش بیشتر خود خواهد بود. همچنین ممکن است نسبت به دنیای اطرافتان کمتر انتقاد کنید.

مثبت اندیشی

پیشنهاد می کنم مقاله تأثیر افکار بر روان را نیز بخوانید

مثبت اندیشی
مهناز نیکو – روانشناس

https://instagram.com/mahnaznikoo.ir

سوال خود را مطرح کنید :


پاسخی بگذارید